Ja, hoe wordt nou een zakmes gemaakt??
Zakmessen worden nu meestal in een fabriek gemaakt.
Eerst wordt het lemet gemaakt (als je niet meer weet wat het lemet is zoek het op bij H1) van een stalen rol, plaat of strook. Een machine snijdt het staal ongeveer in de goede vorm.
Daarna verhitten ze dat tot 1100 graden Celsius en dan smeden ze het in de goede vorm. Dat kan met een machine of met de hand. Door het smeden wordt het staal ook harder.
Dan gaan ze het lemet slijpen; daar is koelvloeistof bij nodig om het te koelen. Ze maken ook gaatjes in het staal voor de montage (daar gebruiken ze ook koelvloeistof bij).
Ze gaan het staal harden. Dan verhitten het een paar keer tot precies 1000 graden Celsius. Na iedere keer verhitten, koelen ze het in een oliebad. Ze meten tussendoor de hele tijd de hardheid van het staal, totdat het de goede hardheid heeft.
Ze maken van een materiaal, zoals bijv. een houtsoort, staal of iets anders, het heft in de goede vorm. Ze maken de randen glad, zodat er geen splinters of haakjes meer aan zitten.
Dan maken ze de vergrendeling als dat bij dat zakmes hoort. Je kan het mes daarmee vast zetten. Dat maakte ze van koper/tin of staal of soms ook van een ander materiaal.
Als laatste verzamelen ze alle spullen bij elkaar en dan gaan ze het mes in elkaar zetten. Dat heet de assemblage.
En dan op naar de winkel!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb